Dansk utflykt

Nyss hemkommen från ett regnigt Bornholm där vi har hängt 32 bilder på Galleri Rasch i Rönne, Bornholms "huvudstad". Inte bara jag i denna jättelokal utan också två trevliga danskar med textil, installation och måleri. Mycket trevlig vernissage med på danskt vis uppdukat vinbord med rött och vitt, som i den danska flaggan.Vi hann också med besök på två av Bornholms konstmuséer, på det största av dem finns en av mina absoluta favoriter då det gäller måleri, en triptyk målad 1949 av Nils Malkolm, den kan jag inte se mej mätt på, underbara färger mustigt och kraftfullt och med underbar komposition. Ännu ett bevis på att bra måleri står sig genom decennierna.
Nu hemma igen och "målarsugen" till tusen, startar med fyra småbilder, känner att jag måste få arbeta mer fysiskt vilket betyder större format, men har gett mej tusan på att klara de små först.
Korresponderar flitigt med Konstfrämjandet i Eskilstuna inför min utställning där om en och en halv månad, tar med några skulpturer dit, tror de står bra där med många fönster på ena sidan i lokalen.
Så i mitten av oktober "konstrundan" med öppen atelje, fullt upp - då trivs jag med livet och konsten.

RSS 2.0