Ny start i ateljèn och på det nya året.

Har jag varit lat? Det var längesedan det hände något på den här sidan. Sedan ett år tillbaka har jag arbetat med min utsställning på galleri Örsta, det har tagit all min tid och kraft och en krånglande dator har gjort att lusten att leka författare har uteblivit. Nu är utställningen över, det blev den framgång jag hoppades på, många besökare, positiva kommentarer och en lysande recension i NA med bilder. Man lever alltid i ovisshet och spänning inför en utställning, och ännu mer när den är på hemmaplan och på ett så omskrivit och berömt galleri som nya Galleri Örsta.
Publiken och recensenten såg att jag inte fastnat i gamla hjulspår utan att jag försöker komma vidare i mitt skapande med färg och spackel som jag numer misshandlar färgen med. Då uppstår ytor som blir mer transparenta och i mitt tycke mer levande. Under tiden en utställning pågår så blir det inte mycket gjort på ateljèn, det är svårt att koncentrera sej på skapande, ideerna finns där men får skjutas framåt. Jag har också gjort ett par inhopp på Kävesta Folkhögskolas bild och formlinje där vi arbetat med att måla modell. Fantastiskt roligt att träffa
unga vetgiriga elever som vill förkovra sej i konsten att sätta färg på modellens olika uttryck.
I veckan som gått har jag börjat måla igen och är åtminstone med en av bilderna ganska nöjd, det känns som att mina egna krav på måleriet är större nu än före min utställning på Örsta, det betyder mer "göra om" och mer funderande innan jag "godkänner" mitt arbete.
Jag har några intressanta platser jag skulle vilja visa mina bilder på men som alltid är det lång framförhållning och svårt att få några klara besked. Särskilt gäller detta kommunala konsthallar som inte verkar ha den rätta kompetensen eller den rätta viljan.
. Det är viktigt att bildkonsten kan visas runt om i landet på mindre orter och inte bara i de större städerna. Om det finns en konstintresserad kulturchef så brukar det vara mindre problem, men oftast så ingår också titeln fritid i chefsbefattningen och då får kulturen stå tillbaka för den av politikerna prioriterade idrotten.
Ja nu har jag gnällt lite om våra villkor, det känns bra så nu avslutar för denna gång.
 

RSS 2.0