Frejas Frön

I går lördag vernissage på konsthallen i Hallsberg, ett utmärkt rum att visa konst i, grattis Hallsbergs kommun vilken var representerad med både kommunalråd och kultursekreterare för att se vad tre damer från Södermanland åstadkommit. Grafik, måleri och skulptur stod på programmet, klurigt, vackert och tänkvärt kan man sammanfatta det hela med och det sammanfaller också med publikens reaktioner. Publiken var för övrigt ovanligt stor denna vårsäsongsstart.
Mitt i utställningen rymde jag till Galleri Örsta för att se James Bates omtalade utställning som delas mellan länsmuseet i Örebro och Örsta. Några bilder från Örsta på Tvärsnytt föregående kväll såg mycket intressanta ut och jag började fundera på mitt eget måleri och var jag står, tvivel kommer smygande, värdelöst, gammalmodigt osv.
Det var skönt att konstatera att TV-bilderna nog var, i förhållande till verkligheten, aningen "vackrare". Massor av färg på träskivor, bearbetade med verktyg av olika slag, inga stadgande ramar på baksidan så att skivan håller formen, problematiskt för tänkta köpare tror jag. En och annan riktig "pärla" och några blomsteruppställningsliknande bilder som gränsar till "hötorg" tycker jag. Det beundransvärda i det hela är att orka igenom hela denna serie, jag saknar den frigjorda formen som fanns i bilden på vernissagekortet vilken i verkligheten var en av "pärlorna". Det skall bli mycket intressant att se den andra delen av utställningen på länsmuseet.
I morgon äntligen måndag, jag tror mig veta vad jag skall göra med en av mina stora, sist målade bilder för att den skall" lyfta" till en högre höjd, efter behandlingen med min nyinköpta stålspackel. slut  ---------

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0