Mina barn är hemma igen.

Nu är mina barn hemma igen, inte alla förstås, efter utflykten till Bergööhuset i Hallsberg. Efter bärande uppför ateljetrapporna så vilar de ut i stora rummet. Det känns en tommhet och saknad när jag inte kan ge dem en liten översyn varje dag och inhämta en liten dos inspiration för fortsatta måleriska äventyr. Nu känns det bra igen, den tid då utställninge pågår blir inte så kreativ på konstens område men det har funnits andra saker att lägga kraften på, två stycken"gurkhus" har tillverkats, husgrunden, verandan, altanen  på huset har fått ny färg. Det är ju också måleri men mycket mer minimalistiskt än mitt vanliga. Några förmiddagar har jag varit på ateljen och gjort försök med färg och penslar och en dag hände det att färgen gick min väg, skönt att trots ett längre uppehåll hitta tillbaka. Det har också blivit några "slentrianer" som med 100 procents säkerhet inte kommer att överleva nästa veckas slut.
I dag kom meil från Rönne på Bornholm med datum för mitt nästa framträdande med mina två Bornholmska vänner, så det kan bli, jag har träffat dom en gång på min utställning i Ååkirkeby för två år sedan och det kändes bra, de gillade vad de såg och efter att vi hade besökt dem på deras gård och atelje och sett vad de gjorde så kände jag att vi skulle kunna göra något bra tillsammans. Rönne konstförening nappade på förslaget om en utställning i deras förnämliga och jättestora lokal i centrum av Rönne.
De bilder jag tar till Bornholm skall vara äkta måleri, vad det nu är, med kraft, tyngd, färgstarkt, dock inte "rått", jag har några bilder som platsar och blir en bra början.
Några trevliga damer som målar har övertalat mej att leda en veckoslutskurs i måleri direkt efter midsommar, vilket betyder att jag behöver börja gå igenom mitt teoretiska material för att vara förberedd för att kunna ge dem något mer insyn i färgernas och formernas underbara värld.

RSS 2.0